O le afa o taavale VW na faʻatau atu i Saina e avea ma eletise i le 2030

O le Volkswagen, le igoa fa'aigoa o le Volkswagen Group, o lo'o fa'amoemoe o le afa o ana ta'avale fa'atau atu i Saina e avea ma eletise i le 2030.

Ole vaega lea ole ta'iala a Volkswagen, ua ta'ua o le Accelerate, ua fa'ailoa i le leva o le Aso Faraile, lea e fa'amamafaina ai fo'i le tu'ufa'atasia o polokalame ma le poto fa'atekinolosi e avea ma agava'a autu.

O Saina, o le maketi aupito tele lea mo le ituaiga ma le vaega, ua avea ma maketi sili ona tele i le lalolagi mo taavale eletise ma plug-in hybrids.

E 5.5 miliona ia taavale i luga o ona auala i le faaiuga o le 2020, e tusa ai ma fuainumera mai le Matagaluega o Alamanuia ma Faamatalaga Tekonolosi.

I le tausaga talu ai, 2.85 miliona Volkswagen-brand taʻavale na faʻatau atu i Saina, faʻatatau mo le 14 pasene o le aofaʻi o taavale pasese faʻatau i totonu o le atunuʻu.

Ole Volkswagen ua tolu nei ta'avale eletise ile maketi, fa'atasi ai ma le isi lua ua fausia i luga o lana ta'avale eletise fa'apitoa e mulimuli mai i lenei tausaga.

Fai mai le faʻailoga o le a faʻaalia a itiiti ifo ma le tasi le taʻavale eletise i tausaga taʻitasi e faʻataunuʻuina ai lana sini fou eletise.

I totonu o le Iunaite Setete, o Volkswagen e tutusa le sini e pei o Saina, ma i Europa o loʻo faʻamoemoeina le 70 pasene o ana faʻatauga i le 2030 e avea ma eletise.

Na amata e Volkswagen lana fuafuaga tau eletise i le 2016, tasi le tausaga talu ona ioe i le kopiina o le tiso i le Iunaite Setete.

E tusa ma le 16 piliona euros ($19 piliona) ua faʻatulagaina mo tupe faʻafaigaluega i le lumanaʻi o le e-mobility, hybridization ma numera e oʻo atu i le 2025.

"Mai kamupani tetele uma, o Volkswagen e maua le avanoa sili e manumalo ai i le tuuga," o le tala lea a le Pule Sili o Volkswagen Ralf Brandstaetter.

"E ui o loʻo i ai pea le au tauva i le ogatotonu o suiga eletise, o loʻo matou faia ni laasaga tetele agai i suiga numera," o lana tala lea.

O lo'o tulituliloa e le au fai ta'avale i le lalolagi atoa ni ta'iala e leai se fa'avevela e fa'ataunu'uina ai fa'amoemoega o le kasa oona.

O le vaiaso talu ai, na fai mai ai le kamupani taʻavale a Suetena Volvo o le a avea ma eletise i le 2030.

"E leai se lumanaʻi umi mo taʻavale o loʻo i ai se afi afi i totonu," o le tala lea a Henrik Green, le ofisa sili tekinolosi a Volvo.

Ia Fepuari, na faatulaga ai e le Jaguar a Peretania le taimi e atoatoa ai le eletise i le 2025. Ia Ianuari na faalauiloa ai e le kamupani taʻavale a Amerika General Motors fuafuaga e maua uma le laina e leai ni faʻamalama i le 2035.

Stellantis, o le oloa o le fusuaga i le va o Fiat Chrysler ma PSA, ua fuafua e maua uma le eletise poʻo le hybrid versions o ana taʻavale uma e maua i Europa i le 2025.


Taimi meli: Sep-09-2021