O tagata fai taavale e feagai ma fusuaga umi i le lotolotoi o le le lava

O gaosiga i le lalolagi atoa na a'afia a'o lapataia e le au su'esu'e fa'afitauli o sapalai i le tausaga a sau

O lo'o tauivi le au fai ta'avale i le lalolagi atoa ma le le lava o chips e fa'amalosia ai latou e taofi le gaosiga, ae fai mai le au fa'atonu ma le au su'esu'e e ono fa'aauau pea le fusuaga mo le isi tasi pe lua tausaga.
Na taʻua e le kamupani gaosi Siamani Infineon Technologies i le vaiaso talu ai o loʻo tauivi e sapalai maketi ona o le faʻamaʻi COVID-19 ua faʻalavelaveina le gaosiga i Malaysia. O loʻo feagai pea le kamupani ma le faʻafitauli o se afa malulu i Texas, Amerika.

Fai mai le Pule Sili o Reinhard Ploss, o oloa sa “i se tulaga maualalo; o a matou tupe meataalo o loʻo lafo saʻo mai a matou fale (gaosimea) i totonu o talosaga mulimuli".

"O manaoga mo semiconductor e le motusia. I le taimi nei, peitaʻi, o loʻo feagai le maketi ma se tulaga faʻaletonu tele o sapalai, ”o le tala lea a Ploss. Na ia fai mai o le tulaga e mafai ona oʻo i le 2022.

O le taʻi lata mai i le lalolagi taʻavale pisinisi na oʻo mai ina ua amata ona toe faʻaleleia e Renesas Electronics ana uta mai le ogatotonu o Iulai. O le kamupani fai chips Iapani na mafatia i se afi i totonu o lona fale i le amataga o lenei tausaga.

Fai mai AlixPartners e ono leiloa le $61 piliona o le pisinisi tau taavale i lenei tausaga ona o le le lava o chip.

O Stellantis, le kamupani ta'avale sili ona tele i le lalolagi, na lapatai mai i le vaiaso talu ai o le le lava o le semiconductor o le a faʻaauau pea ona afaina ai le gaosiga.

Fai mai le General Motors, o le le lava o chipset o le a faʻamalosia ai e faʻagata falegaosimea e tolu i Amerika i Matu o loʻo faia ni pikiapu tetele.

O le taofiga o galuega o le taimi lona lua lea i vaiaso talu ai e tolu fale loli a le GM o le a taofia le tele poʻo le gaosiga uma ona o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Na fa'atatau e le BMW e 90,000 ta'avale e ono le mafai ona gaosia ona o le le lava o lenei tausaga.

"Ona o le le mautonu o loʻo i ai nei i luga o sapalai semiconductor, e le mafai ona matou faʻamaonia le ono aʻafia ai o matou faʻatau faʻatau i nisi taimi faʻaletonu," o le tala lea a le sui o le komiti faʻafoe a le BMW Nicolas Peter.
I Saina, na taofia ai e Toyota se laina gaosiga i Guangzhou, le laumua o le itumalo o Guangdong, i le vaiaso talu ai ona e le mafai ona lava tupe meataalo.

Volkswagen ua lavea foi i le faalavelave. Na faʻatau atu le 1.85 miliona taʻavale i Saina i le afa muamua o le tausaga, i luga 16.2 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, e sili atu le maualalo nai lo le averesi o le tuputupu aʻe o le 27 pasene.

"Na matou vaʻaia le faʻatauvaʻa faʻatau i le Q2. E le ona o le le fiafia o tagata Saina ia i matou. E mafua ona o loʻo aʻafia tele i matou i le le lava o chip, "o le tala lea a le Pule Sili o le Volkswagen Group China Stephan Woellenstein.

Na ia fai mai o le gaosiga na afaina tele ia Iuni e uiga i lona tulaga MQB, lea e fausia ai taavale Volkswagen ma Skoda. Sa tatau ona toe fetuuna'i e laau totō a latou fuafuaga o le gaosiga toetoe lava o aso ta'itasi.

Fai mai Woellenstein o le faaletonu na tumau pea ia Iulai ae e tatau ona faaitiitia mai ia Aukuso ona ua liliu atu le kamupani fai taavale i isi kamupani faatau. Ae ui i lea, na ia lapataia le tulaga atoa o sapalai o loʻo tumau pea le le mautonu ma faʻaletonu lautele o le a faʻaauau pea i le 2022.

Fai mai le Asosi a Saina a le Aufai Ta'avale Ta'avale, o le tu'ufa'atasia o fa'atauga a le au fai ta'avale i totonu o le atunu'u na fa'atatauina na pa'u i lalo i le 13.8 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le tusa ma le 1.82 miliona ia Iulai, ma o le le lava o chip o se fa'alavelave tele.
Jean-Marc Chery, Pule Sili o Franco-Italian chipmaker STMicroelectronics, fai mai o poloaiga mo le tausaga a sau ua sili atu nai lo gafatia gaosiga o lana kamupani.

O loʻo i ai se faʻaaliga lautele i totonu o le alamanuia o le le lava "o le a tumau i le tausaga a sau i lalo", o lana tala lea.

Fai mai le Infineon's Ploss: "O loʻo matou faia le mea sili matou te mafaia e faʻaleleia ai mataupu i luga o le tau aofaʻi atoa ma o loʻo galulue faʻapitoa i le mea e sili ona lelei mo a matou tagata faʻatau.

"I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia atili le gafatia."

Ae e le mafai ona tatala falegaosi fou i le po. “O le fausiaina o le malosi fou e umi se taimi—mo se fale fou, e sili atu i le 2.5 tausaga,” o le tala lea a Ondrej Burkacky, o se paaga sinia ma le taʻitaʻi-taʻitaʻi o le lalolagi semiconductors practice i faufautua McKinsey.

"O le tele o faʻaopoopoga o loʻo amata nei e le faʻateleina le avanoa avanoa seia oʻo i le 2023," o le tala lea a Burkacky.

O malo i atunuu eseese o loʻo faia ni tupe faʻaalu umi ona o taʻavale ua amata ona popoto ma manaʻomia nisi tupe meataalo.

I le masina o Me, na faʻasalalau ai e Korea i Saute se $ 451 piliona tupe teufaafaigaluega i lana taupulega e avea ma se saotele semiconductor. I le masina na teʻa nei, na palota ai le Senate a le US e ala i le $ 52 piliona i fesoasoani mo masini chip.

O loʻo taumafai le Iuni a Europa e faʻaluaina lana vaega o le gaosiga o masini gaosiga o le lalolagi i le 20 pasene o le maketi i le 2030.

Ua faailoa mai e Saina ni faiga faavae lelei e faaosofia ai le atinae o le vaega. O Miao Wei, o le sa avea muamua ma minisita o alamanuia ma faamatalaga faatekonolosi, fai mai o se lesona mai le le lava o chip i le lalolagi o le manaomia lea e Saina o lana lava pisinisi tutoatasi ma pulea taavale afi.

"Ua tatou i ai i se vaitau lea e faʻamalamalamaina ai e le masini komepiuta taavale, ma e manaʻomia e taavale PPU ma faiga faʻaoga. E tatau la ona tatou fuafua mamao,” o le tala lea a Miao.

O kamupani Saina o loʻo faia ni mea mataʻutia i tupe meataalo sili atu, e pei o mea e manaʻomia mo galuega faʻatautaia tutoʻatasi.

O le amataga o le Horizon Robotics e fa'avae i Beijing ua lafo atu le silia ma le 400,000 tupe meataalo talu mai le taimi muamua na fa'apipi'iina i se fa'ata'ita'iga a Changan i le lotoifale ia Iuni 2020.


Taimi meli: Sep-09-2021